Torn de paraula

17 d’octubre 2006

Campanya electoral... no es dirigeixen a nosaltres

Les campanyes electorals, no es fan per convencer a aquells que ja tenen les idees clares sobre el partit que votaran. Els objectius, els centres d'atenció no som nosaltres, perquè tenim criteri, i digui el que digui el nostre partit els votarem, encara que hagin comès errades, o encara que els partits de la "competència" ens prometin coses que ens semblin atractives.
A qui va dirigida doncs, la campanya electoral? a aquells que normalment s'abstenen, a l'altra meitat de la població que passa de política, o que li fa mandra anar a votar. Aquests són els que tenen la clau. I aquestes persones son els objectius, captar-los és assegurar-se l'èxit. Per això penso que les campanyes, no haurien de dedicar-se a fotre's d'òsties entre els propis polítics. Per veure programes del cor, en tenim un gran número de possibilitats a la tele. Volem gent seriosa que sàpiga estar al seu lloc, que, quan els escoltem puguem dir, he d'anar a votar... han de fomentar la participació, han de mostrar-se segurs i han de garantir millores, de tot tipus per la ciutadania. El problema és que la gent aprèn ràpid, i, si voten i després veuen que les paraules, se les ha endut el vent, a la propera cita, passen d'anar, cosa que trobo completament lògic. Com podem saber que el que ens diuen es farà realitat? costa tan poc parlar i jugar amb els problemes de la gent per captar vots... On està doncs la part atractiva dels eslògans electorals? si fos per mi, no aprovaria cap dels que estan proclamant. ERC, som com som... i surt el Carod afaitant-se, això ens hauria de cridar l'atenció? que som tan tontos els catalans que ens pensem que perque siguin polítics, perque siguin personatges públics, no s'afaiten, o no cuinen? em sembla una tonteria, la veritat... tot i que és més original que la resta, tot s'ha de dir. En Mas, estimar Catalunya, governar bé.Molt maco, però podria ser l'eslògan de qualsevol partit, excepte del PP, que ja sabem tots que no s'estimen Catalunya. Per governar bé, sr. Mas, no comença amb gaire bon peu. No s'ha de pretendre destacar sobre els altres a base d'atacar-los. S'ha de destacar per mèrits pròpis i no a base de comparacions. No es pot guanyar netament posant impediments als rivals. El sr. Montilla, fets, no paraules... estem cansats de sentir això, quan sabem que a l'hora de la veritat tot es queda en paraules, i en convertir paraules en fum, el partit socialista es porta la palma. El Partit Popular... sense comentaris... amb el seu "que guanyi el sentit comú" no van enlloc... tothom sabem que el que volen és que guanyi Espanya a costa dels Catalans i que nosaltres ho perdem tot. La campanya que s'enduria el meu vot, seria aquella que digues que les promeses estan signades per un notari, i que si no les compleixen, els ciutadans rebran una indemnització per haver estat sotmesos a una publicitat enganyosa. Aquella campanya on les promeses no es poguessin quedar a l'aire... però cap partit es mulla, perquè saben que una cosa és guanyar les eleccions, i una altra ben diferent és posar en pràctica el que diuen. En fi, ja veurem què passarà.

5 Comments:

  • At 19/10/06, Blogger Miquel Salip said…

    Hola!

    Em vas afegir un comentari al meu bloc (amb l'enllaç al teu) i no sé qui ets...I per la foto que hi sortia no et reconec. Ens coneixem?

     
  • At 19/10/06, Blogger Jabnia said…

    Hola! no, no ens coneixem encara que no tindria cap problema en coneixe't... soc molt sociable :) bé, et vaig afegir el meu enllaç per pures i dures raons propagandístiques... però no hi facis molt de cas! si t'estorva el comentari... esborra'l. Va ser al principi de fer el bloc i em venia de gust que veiessiu el que penso, però sense cap altra finalitat. Salut!

     
  • At 20/10/06, Anonymous Anònim said…

    Uy, ¡qué malos malísimos somos los españoles! ¡Unos ogros, oye!
    Un saludo.

     
  • At 21/10/06, Blogger Miquel Salip said…

    No em molesta pas el teu comentari, al contrari. Això vol dir que hi ha algú més que ha mirat el meu blog i que, potser, se'l torna a mirar més endavant. He fet una ullada al teu i és força interessant tot el que dius. Segur que hi aniré tornant.
    I ara, preguntant una mica més personal, d'on ets?

    Salut!

     
  • At 22/10/06, Blogger Jabnia said…

    Bé, me'n alegro que t'interessi el que penso tot i que de vegades, les paraules se'm queden curtes! Sóc de Barcelona... potser que ho posi al perfil. Abraçades!
    I, respecte a l'altre comentari, l'amic Alberto, t'he de dir que no considero que els espanyols sigueu dolents home! tinc molta familia desperdigada per espanya i son excel.lents, potser com tu! però... es que hi ha coses que no ens podem callar, les diferències que ens fan i els desprecis. Salut per a tu també company!

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home